Wethouder Molenaar bespreekt de agrarische toekomst met boeren

Wethouder Molenaar bezoekt deze maanden verschillende agrarische bedrijven in het dorp om te spreken over het bedrijf en de landelijke ontwikkelingen waarmee deze, veelal familiebedrijven, te maken hebben.

Vrijdag 12 mei was hij bij de familie De Koning-Van Ginkel, het bedrijf in de meest zuidoostelijke hoek van de gemeente.
Een bedrijf dat een beter leven kalverhouderij combineert met een biologische pluimveehouderij. In en op de stallen geven zij helemaal zelf invulling aan een zelfvoorzienende warmte- en energieopwek, op deze manier blijven zij verbeteren en innoveren. Daarnaast vindt de familie ook nog tijd om via verschillende bestuursfuncties mee te denken over de toekomst van de landbouw.

“Kennismaken met ondernemers, een kijkje achter de schermen bij prachtige bedrijven en horen waar zij zoal tegenaan lopen. Het was een mooi en inspirerend bezoek bij familie De Koning – Van Ginkel. De familie zet zich op verschillende manieren en op allerlei plaatsen in om mee te denken en te praten over de toekomst van de sector. Als wethouder kan ik dit alleen maar stimuleren, want samen kom je verder, dan alleen”, aldus wethouder Molenaar.  

Zorgen over de toekomst
Veel bedrijven delen hun zorgen over een toekomst in de landbouw. Het is voor de hele agrarische sector van belang dat er snel duidelijkheid komt vanuit de landelijke regelingen. Dit geeft rust en biedt hopelijk weer perspectief waar agrarische ondernemers en hun opvolgers zich op kunnen richten.