Woudenberg 4 Global Goals! Gemeente Woudenberg sluit zich aan bij Gemeenten4GlobalGoals

Gemeente Woudenberg heeft zich aangesloten bij het netwerk Gemeenten4GlobalGoals. We zijn nu officieel een Global Goals gemeente! Dit netwerk brengt gemeenten samen die zich willen inzetten voor de 17 Global Goals. Het doel? Het bevorderen van een duurzame en inclusieve samenleving, iets wat wij belangrijk vinden.

Op 17 september 2015 hebben de landen van de Verenigde Naties, waaronder Nederland, de ambitie afgesproken om te streven naar een betere wereld op sociaal, ecologisch en economisch vlak. Die ambitie is vastgelegd in 17 doelen, beter bekend als de Global Goals of de Sustainable Development Goals.

Hoewel de gemeente al dagelijks werkzaamheden verricht die bijdragen aan de Global Goals, is het officieel aansluiten bij Gemeenten4GlobalGoals een belangrijke en leuke stap. Door mee te doen kunnen we namelijk leren van anderen en krijgen we toegang tot ondersteuning vanuit het netwerk. We zijn benieuwd naar de inzichten en lessen die we zullen opdoen om gemeente Woudenberg te helpen bloeien als een duurzame en inclusieve gemeente. Bovendien laten we met onze deelname zien dat wij een duurzame en inclusieve samenleving en wereld belangrijk vinden!

We erkennen dat wat wij hier lokaal doen, invloed heeft op de rest van de wereld. En andersom heeft wat elders in de wereld gebeurt, ook gevolgen voor ons. Lokale en wereldwijde ontwikkelingen zijn met elkaar verbonden. Met onze lokale acties voor een duurzaam en inclusief Woudenberg, dragen we dus ook bij aan een duurzamere en inclusievere wereld.

Met deze deelname onderstreept de gemeente haar toewijding aan een leefbare en rechtvaardige wereld voor zowel de huidige als toekomstige generaties, zonder uitsluiting van wie dan ook. We zijn trots om samen met 133 andere gemeenten deel uit te maken van dit netwerk!