Woudenberg huisvest vluchtelingen op Vakantiepark De Heigraaf

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een eerste aanbod gedaan bij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) voor de opvang van vluchtelingen op Vakantiepark De Heigraaf. Met dit aanbod geeft de gemeente gehoor aan de oproep van het kabinet richting de 25 veiligheidsregio’s in Nederland om per regio met spoed 2000 opvangplekken voor langdurige opvang beschikbaar te stellen.    

Opvang voor lange termijn
Vakantiepark De Heigraaf stelt twee vakantiehuizen voor in totaal 20 personen beschikbaar die ingezet worden voor de langdurige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Langdurige opvang heeft op dit moment de voorkeur, geen kortdurende crisisnoodopvang in sporthallen, maar opvanglocaties met meer privacy en bewoonbaar voor langere tijd.

Burgemeester Jansen: “Gemeente Woudenberg levert graag een bijdrage aan de opvang van vluchtelingen. Het is fijn dat we nu een eerste locatie hebben waar vluchtelingen langere tijd kunnen blijven. Zulke locaties hebben wij niet zelf, daarvoor zijn we afhankelijk van anderen. Ik ben daarom heel dankbaar voor de medewerking van Vakantiepark De Heigraaf en hoop dat mensen daar snel een veilige plek vinden.”

De gemeente is nog in gesprek met andere locaties om de mogelijkheden voor langdurige noodopvang te bespreken.

De twee vakantiehuizen op Vakantiepark De Heigraaf zijn vanaf vandaag beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. De Veiligheidsregio Utrecht bepaalt wanneer er vluchtelingen geplaatst worden.

Meer informatie
Op www.woudenberg.nl/oekraine is het laatste nieuws over de opvang te vinden en worden antwoorden op de meest gestelde vragen gedeeld. Voor andere vragen en opmerkingen kunnen inwoners bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente Woudenberg 14033 of een e-mail sturen naar  oekraine@woudenberg.nl.