Woudenberg lanceert digitale begroting

Met trots kondigt de gemeente de lancering van haar digitale begroting aan. Inwoners krijgen snel en makkelijk toegang tot de financiële informatie van de gemeente. Het digitaliseren van de begroting is een belangrijke stap in de modernisering van de financiële processen. Het stelt de gemeente in staat om de financiële taken nog beter en efficiënter te stroomlijnen. Tegelijkertijd vergroot dit de waarde en toegankelijkheid voor inwoners.

Wethouder Molenaar: “Het is de jarenlange wens van gemeente om alle financiële rapportages digitaal toegankelijk te publiceren op de website. Om ons doel te bereiken hebben we hiervoor gebruik gemaakt van de applicatie LIAS. Met deze applicatie hebben we een krachtig instrument in handen en dit stelt ons in staat om effectiever en efficiënter te werken. Want voor uw beeld; tot op heden is bijvoorbeeld de begroting aan de raad aangeboden in de vorm van een PDF bestand van honderden pagina’s. Al deze pagina’s zijn nu verwerkt in hoofdstukken die je bijvoorbeeld per onderwerp kunt selecteren. Een handig hulpmiddel voor iedereen die wil begrijpen waar ons geld naartoe gaat”.

Sinds kort zijn we gestart met de invulling van de applicatie LIAS. Inwoners krijgen snel en makkelijk toegang tot de financiële informatie van de gemeente. Zo is de begroting 2024-2027 vanaf nu digitaal beschikbaar. Alle informatie uit de begroting is verwerkt in hoofdstukken die per programma, paragraaf of onderwerp naar keuze geselecteerd kunnen worden. Hierdoor kan er gerichter worden gelezen en er gemakkelijk tussen onderwerpen worden gewisseld.

Dit is een belangrijke stap in de modernisering van de financiële processen. Het is de ambitie van de gemeente om in de toekomst alle financiële rapportages online aan te gaan bieden. Op deze manier kan de gemeente de financiële taken nog beter en efficiënter stroomlijnen. En voldoet de gemeente nog beter aan het ‘Besluit digitale toegankelijkheid overheid’.

Over LIAS
LIAS biedt een breed scala aan functionaliteiten waarmee gemeenten hun financiën en administratie kunnen beheren, budgetten kunnen opstellen en monitoren, rapportages kunnen genereren en nog veel meer. Het platform is speciaal ontworpen om de complexe uitdagingen waarmee gemeenten worden geconfronteerd, aan te pakken en hen te helpen hun middelen efficiënter en toegankelijker in te zetten.

Meer informatie en de digitale begroting vindt u hier!