Zeven Woudenbergers ontvangen een lintje

Woensdag 26 april vond traditiegetrouw de jaarlijkse lintjesregen plaats in Nederland. Zo ook in Woudenberg. Burgemeester Jansen heeft vol trots maar liefst zeven Woudenbergers geëerd  met een Koninklijke Onderscheiding. Een feestelijke ceremonie waarbij familie, vrienden en genodigden aanwezig waren in Sport- en Cultureel Centrum De Camp.

In Woudenberg ontvingen dit jaar maar liefst zeven inwoners een Koninklijke Onderscheiding. Aan burgemeester Jansen de prachtige taak om hen het heuglijke nieuws te brengen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om zes van hen te benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau en één van hen als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de feestelijke ceremonie werden de gedecoreerden stuk voor stuk in het zonnetje gezet. En met de onderscheiding kregen zij erkenning en waardering voor de bijzondere manier waarop zij zich hebben ingezet voor de Woudenbergse samenleving.  

Meneer Louis Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Hervormde Kerk Gemeente Woudenberg, Stichting Vrienden van Dorcas en de Oude Begraafplaats Leersum. Meneer Jansen heeft zijn tijd en talenten gegeven om anderen te helpen en te ondersteunen en vormt hiermee een voorbeeld van wat het betekent om dienstbaar te zijn.

Meneer Jan de Pagter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn jarenlange inzet voor kerkgemeenschap De Voorhof, Vereniging van Eigenaren gebouw Weteringsehof en Reinaerde maakte dat meneer de Pagter een onderscheiding heeft ontvangen. Stuk voor stuk werkzaamheden met een positieve impact op de gemeenschap en die bijdragen aan het welzijn van anderen.

Meneer Andries Minnen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meneer Minnen kwam door zijn verdiensten voor Harmoniegezelschap Fidelio en mannenkoor De Poortzangers in aanmerking voor een lintje. Zijn muzikale en zeer gepassioneerde toewijding zijn een grote aanwinst voor de muzikale verenigingen in Woudenberg.

Meneer Daan Kuiper is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meneer Kuiper ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Buurtvereniging ’t Spoor en Harmoniegezelschap Fidelio. De nauwgezetheid waarmee meneer Kuiper zijn activiteiten uitvoert, wordt zeer gewaardeerd.

Het echtpaar Gerrit-Jan en Henny Den Besten zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gezamenlijk zet het echtpaar Den Besten zich al ruim 50 jaar in voor de  samenleving. In deze jaren hebben ze vrijwilligerswerk verricht voor kerkgemeenschap De Voorhof, de Voedselbank en de Kringloopwinkel. Daarnaast hebben ze puppy’s opgevoed tot KNGF geleidehonden en heeft meneer Den Besten meer dan 20 jaar vrijwilligerswerk uitgevoerd bij de Korps Nationale Reserve van de Koninklijke landmacht. Dit alles getuigt  grote toewijding aan niet alleen de Woudenbergse gemeenschap, maar ook de vrede en veiligheid in ons land.

Meneer Coen ten Brink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De verdiensten van meneer ten Brink zijn zo verreikend dat is besloten om hem tot Ridder te benoemen. Hij ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor scoutinggroep De Bison, HIT Alphen en de Dutch Working Party. Met zijn werk voor de laatste groep zorgt hij ervoor dat scouts over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten. Zijn constante inspanning wordt dan ook enorm gewaardeerd en is van onschatbare waarde voor scouts zowel binnen als buiten Nederland.

“Als burgemeester ben ik ontzettend trots en dankbaar dat ik dit jaar maar liefst zeven Woudenbergers een Koninklijke Onderscheidingen mocht opspelden. Een bijzonder moment! Het laat zien dat het werk van deze inwoners wordt opgemerkt en vooral enorm wordt gewaardeerd. Fantastische prestaties waarmee zij het verschil maken in het leven van anderen. En dit is van onschatbare waarde en verdient erkenning!” aldus burgemeester Jansen.

Koninklijke onderscheiding
Bij een Koninklijke Onderscheiding gaat het om mensen die waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving voor de manier waarop zij inhoud hebben gegeven aan hun activiteiten. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of de wetenschap. Kent u een Woudenberger die zich al jarenlang belangeloos inzet voor anderen? U kunt diegene tot uiterlijk 15 juni 2023 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding in 2024. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl of door telefonisch contact te leggen via het nummer 14033.

Bekijk hier de sfeerimpressie.