Zilveren Speld voor Rien Geurken

Vrijdag 17 september werd voor de eerste keer dit jaar de Zilveren Speld uitgereikt tijdens de opening van het Longa seizoen in de Camp. Rien Geurken ontving uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt de Zilveren Speld. Rien, de hoofdtrainer van vereniging Longa, geeft al 40 jaar les. En inmiddels is er sprake van drie generaties die les hebben of gehad hebben bij hem. Daarmee neemt hij een bijzondere plaats in binnen de vereniging en de gemeente Woudenberg. En wie kent Rien nou niet?!

Sport is zijn passie: Rien weet zichzelf tot op de dag van vandaag te ontwikkelen. Hij houdt bij wat er op sportgebied te koop is en komt nog steeds met nieuwe dingen. Daarnaast is Rien een groot voorstander van de nieuwe inzichten bij de KNGU, één van de grootste en oudste sportbonden van Nederland. Zelf werkt hij op onderdelen al op een manier wat nu een officieel doel is van de KNGU.

Plezier staat voorop
De manier waarop Rien omgaat met jong en oud wordt gezien als een gave. Altijd opgewekt en positief stimuleert hij iedereen om goed en lekker bezig te zijn. Voor hem staat plezier in de sport altijd voorop. En als je talent hebt komt dat er vanzelf uit. 40 jaar lang vol overgave, dan ben je wel een begrip en dat uit zich in zijn bijnaam, ‘Mister Longa’.

Burgemeester Van Mastrigt: “Rien is een sportbegrip in Woudenberg en daarmee betekent hij veel voor het dorp. We zijn hem erg dankbaar hiervoor en daarom verdient hij een Zilveren Speld”.

Zilveren Speld
In 2014 werd de Zilveren Speld door de gemeente Woudenberg geïntroduceerd om inwoners die iets betekenen voor de Woudenbergse samenleving te bedanken voor hun inzet.