Begraafplaats

Wilt u een begrafenis houden op de algemene begraafplaats van de gemeente Woudenberg? Als een naaste overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven of de urn op de begraafplaats laten bijzetten. Uw begrafenisondernemer regelt alles voor u.

Heeft u (persoonlijke) vragen? Neem dan contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14033 of maak een afspraak bij het Loket Burgerzaken.

Tijden

Begrafenissen vinden op werkdagen plaats tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Op zaterdag kan dit tussen 10:00 uur en 13:00 uur.

Kosten

Bekijk hier het kostenoverzicht.

Graf aanvragen of verlengen

De begrafenisondernemer doet bij de gemeente een aanvraag voor een graf. U huurt het graf een bepaalde periode van de gemeente. Na deze periode kunt u verlengen. Neemt u hiervoor contact op met de gemeente.

Afstand doen

Heeft u een graf op uw naam staan en kunt of wilt u deze niet op naam van iemand anders zetten, dan kunt u afstand doen van het graf. U kunt ervoor kiezen om het graf aan te houden tot het einde van het grafrecht of u kunt het graf direct afstaan aan de gemeente. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

Als u het graf af staat of u heeft het grafrecht laten verlopen, dan moet u zelf  de grafbedekkingen verwijderen, behalve als het een monumentaal graf is.

Als u afstand doet van het graf krijgt u geen geld terug van (een gedeelte van) de kosten van het grafrecht. U kunt een graf ook niet verkopen.

Graf op andere naam

U kunt een graf dat op uw naam staat overzetten op de naam van iemand anders. Dit kan een natuurlijk of rechtspersoon zijn. U tekent hiervoor een bewijs van overdracht bij de gemeente. Als het graf op de naam van een overledene staat, kunnen de nabestaanden binnen een jaar na het overlijden van deze persoon het graf overschrijven op een andere naam.

Ruimen

Als u een graf op uw naam heeft staan, kunt u een aanvraag doen om het graf te laten ruimen. Stoffelijke resten uit het graf begraaft de gemeente in een verzamelgraf. As wordt uitgestrooid op het algemene strooiveld van de begraafplaats. Neemt u voor meer informatie contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14033.

Uitvaartcentrum

U kunt voor begrafenissen gebruik maken van uitvaartcentrum Henschoten. Het centrum heeft verschillende ruimten die u kunt afhuren. Afhankelijk van wat uw wensen zijn, kunt u één van deze ruimten huren. De begrafenisondernemer regelt dit voor u. Meer informatie over het uitvaartcentrum vindt u op hun website.

Extra diensten

U kunt bij een begrafenis of crematie extra diensten aanvragen. Zo kunt u de beheerder van de begraafplaats voor de stoet uit laten lopen, de klok laten slaan, gebruik maken van het luidsprekersysteem bij toespraken of gebruik maken van een groenraam bij het geopende graf. De begrafenisondernemer regelt dit voor u.