Samen sterk voor jongeren: gemeente Woudenberg tekent overeenkomst met het Jeugdfonds

De gemeente heeft onlangs een belangrijke stap gezet in het streven naar gelijke kansen voor jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Met een officiële ondertekening, door wethouder Moniek van de Graaf, van een samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdfonds, wordt een samenwerking aangegaan om de toegang tot sport, cultuur en andere activiteiten voor deze jongeren mogelijk te maken.

Meedoen ongeacht je financiële achtergrond; het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur speelt een cruciale rol voor jongeren uit gezinnen met minder geld of geldzorgen. Zij maken het mogelijk dat deze jongeren mee kunnen doen met sportieve of creatieve activiteiten.

3 jaar garantie
Het Jeugdfonds is nu al actief in Woudenberg. Door als gemeente rechtstreeks samen te werken met het Jeugdfonds garanderen we dat we de komende 3 jaar sport en cultuur toegankelijk houden voor jongeren uit een gezin met een laag inkomen.

We hopen de komende tijd ongeveer 125 jongeren te kunnen bereiken. Sport en cultuur is belangrijk voor hun. Volgens wethouder Moniek van de Graaf: “Het is jammer als je als jongere vanwege geldgebrek niet lid kan worden van een vereniging. Met deze samenwerking streven we ernaar om jongeren gelijke kansen te bieden om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. We zijn vastbesloten om een dorp te creëren waarin elk kind kan groeien, leren en bloeien, ongeacht de financiële situatie van hun ouders of verzorgers”.

Hoe werkt het?
Je dient je aanvraag in bij een intermediair, bijvoorbeeld een basis(school) of het sociaal team. Zij helpt bij het doorverwijzen van jongeren en bemiddelt tussen verschillende partijen. In dit geval tussen de gemeente en het Jeugdfonds.

De gemeente spant zich de komende tijd in om intermediairs te werven in Woudenberg. Dat vergroot het bereik zodat we meer jongeren kunnen helpen. Hierdoor kun je binnenkort op verschillende plekken je aanvraag indienen en deze wordt vertrouwelijk in behandeling genomen. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan maakt het Jeugdfonds de contributie rechtstreeks aan de verenigingen over.

Kortom: de intermediair is de schakel die ervoor zorgt dat alle jongeren dezelfde kansen krijgen door een aanvraag in te dienen bij Jeugdfonds. En of zij willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club overgemaakt.

Houd de website woudenberg.nl en onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

Jeugdfonds voor Sport en Cultuur
Het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur is een landelijke organisatie en betaalt de contributie voor sport en culturele activiteiten voor jongeren uit gezinnen met weinig geld. Ook kunnen zij vergoedingen geven voor sport- en muziekattributen, zoals bijvoorbeeld voetbalkleding of dansschoenen.