Wethouder Moniek van de Graaf treedt af wegens privéomstandigheden

Wethouder Moniek van de Graaf treedt per direct af als wethouder in de gemeente Woudenberg. Zij legt haar functie neer wegens privéomstandigheden. De fractie PvdA-GroenLinks gaat op zoek naar een geschikte opvolger.

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben kennisgenomen van het besluit van wethouder Moniek van de Graaf om terug te treden als bestuurder van Woudenberg. Zij was onder meer verantwoordelijk voor het Sociaal Domein, Wonen en Duurzaamheid. Haar jarenlange inzet als raadslid, fractievoorzitter en vervolgens als wethouder voor de gemeente is van meerwaarde geweest.

Wethouder Van de Graaf zegt: “Wegens privéomstandigheden heb ik met pijn in mijn hart besloten terug te treden als wethouder. Het was een eer voor ons mooie dorp en de Woudenbergers te werken.”

“Het college bedankt Moniek van de Graaf voor het werk dat zij voor en namens Woudenberg heeft verzet. Wij respecteren haar besluit en wensen haar het allerbeste voor de toekomst”, aldus burgemeester Jansen namens het college.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werd Moniek van de Graaf geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Woudenberg. PvdA-GroenLinks vormt samen met SGP en CDA de coalitie van Woudenberg.

Nieuwe kandidaat-wethouder
Zodra PvdA-GroenLinks een geschikte kandidaat-wethouder heeft gevonden, wordt de kandidaat voorgedragen aan de gemeenteraad. Tijdens een gemeenteraadsvergadering wordt vervolgens gestemd over de voordracht. Bij een meerderheid van stemmen wordt de kandidaat-wethouder officieel door de raad benoemd en is het college weer voltallig.