Yvonne van Mastrigt per 1 juni waarnemend burgemeester Woudenberg

De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, mr. J.H. Oosters, benoemt met ingang van 1 juni 2021 mevrouw mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt tot waarnemend burgemeester van de gemeente Woudenberg. Zij zal op dinsdagochtend 1 juni door de commissaris worden be√ędigd op het Huis voor de provincie in Utrecht.

De burgemeestersvacature in Woudenberg is ontstaan door het aanstaande vertrek van burgemeester Titia Cnossen. Zij stopt na ruim negen jaar burgemeester van Woudenberg te zijn geweest. Om te komen tot de benoeming van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning vooraf overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Woudenberg.

Yvonne van Mastrigt (55) beschikt over ruime en relevante bestuurlijke ervaring. Zij was tot februari dit jaar waarnemend burgemeester van gemeente Stadskanaal. Daarvoor was zij van juli 2018 tot maart 2020 waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Van 2015 tot 2016 was zij waarnemend burgemeester in Hoorn. Eerder was zij onder meer gedeputeerde in de provincie Groningen (2012 - 2015), burgemeester van Hoogezand-Sappemeer (2009 - 2012) en burgemeester van Winsum (2004 - 2009).

De komende maanden start de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester. De gemeenteraad van Woudenberg stelt op 21 juni de profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. De totale procedure duurt minimaal zes maanden. Naar verwachting kan de nieuwe vaste burgemeester ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 worden benoemd.