Paspoort of identiteitskaart aanvragen of vernieuwen

 • Om te kunnen reizen heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast kunt u reisdocumenten gebruiken als legitimatiebewijs. Vraag daarom op tijd een nieuw reisdocument aan.
 • Een paspoort of identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij loket Burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak.
 • Neem alle reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) mee die u heeft, ook als ze zijn verlopen.
 • Neem ook één recente kleurenpasfoto mee die voldoet aan de eisen. Op het gemeentehuis kunt u ook een pasfoto maken in een pasfotohokje. Wij adviseren u dan 5 minuten eerder te komen. Het pasfotohokje is NIET geschikt voor personen onder 6 jaar. 
 • U haalt uw reisdocument na vijf werkdagen persoonlijk op bij onze servicebalie. U hebt 3 maanden de tijd om uw nieuwe reisdocument op te halen. Daarna is het ongeldig en wordt het vernietigd.
Afspraak paspoort aanvragen Afspraak identiteitskaart aanvragen

 • Alle reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart) die u heeft, ook als ze zijn verlopen.
 • Een recente kleurenpasfoto die voldoet aan de eisen. Op het gemeentehuis kunt u ook een pasfoto maken in een pasfotohokje, kom dan 5 minuten eerder. De kosten hiervoor zijn € 8 en kan alleen via de pin betaald worden. Het pasfotohokje is NIET geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Kinderen moeten altijd mee bij het aanvragen van hun identiteitsbewijs. U neemt het volgende mee naar uw afspraak:

 • Alle reisdocumenten van uw kind, ook als ze zijn verlopen.
 • Een recente kleurenpasfoto die voldoet aan de eisen, deze kunt u ook op het gemeentehuis  maken in een pasfotohokje. Het pasfotohokje is NIET geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.
 • Een geldig identiteitsbewijs van beide ouders of van degene(n) die het gezag over het kind heeft/hebben.
 • Een ingevuld toestemmingsformulier wanneer u een paspoort aanvraagt voor een kind tot 18 jaar of een identiteitskaart voor een kind tot 12 jaar. Let op: dit formulier dient per kind te worden ingeleverd. U kunt dit fomulier hier downloaden (pdf, 97 KB).

Wie haalt het document op?

 • Personen t/m 2 jaar: kind hoeft niet mee, afhalen door ouder/voogd/verzorger*)
 • Personen van 3 t/m 11 jaar: persoonlijk afhalen mét ouder/voogd/verzorger*)
  *) De ouder/voogd/verzorger moet het gezag hebben over het kind én zich bij het afhalen identificeren.
 • Personen vanaf 12 jaar: persoonlijk afhalen

 

Als uw reisdocument verloren of gestolen is, geeft u dit zo snel mogelijk door aan de gemeente. Dit kan digitaal of bij afdeling burgerzaken in het gemeentehuis. 
Het is niet mogelijk om telefonisch door te geven dat u uw reisdocument kwijt bent. U moet persoonlijk langskomen omdat uw identiteit moet worden vastgesteld.

Inloggen met DigiD Doorgeven vermissing reisdocument

Heeft u snel een nieuw reisdocument nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u uw paspoort of identiteitskaart voor 12:00 uur aanvraagt, kunt u deze in de regel de volgende werkdag vanaf 10.30 uur ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra leges.

U kunt op het gemeentehuis zelf een pasfoto maken voor € 8,00 in een pasfotohokje. Betaling kan alleen met pin. Het pasfotohokje is NIET geschikt voor personen onder 6 jaar. Houdt u er rekening mee dat u 5 minuten voor de afspraak aanwezig bent als u nog een foto wilt maken. Maakt u gebruik van een rolstoel dan is het pasfotohokje voor u helaas niet toegankelijk. U kunt in dit geval een pasfoto laten maken bij een fotograaf. 

Kosten

Product Kosten
Paspoort (18 jaar en ouder) € 77,85
Paspoort (tot en met 17 jaar) € 58,85
Identiteitskaart (18 jaar en ouder) € 70,35
Identiteitskaart (tot en met 17 jaar) € 37,95
Extra kosten spoedaanvraag € 53,00