Ondernemen in Woudenberg

Woudenberg is trots op haar bedrijfsleven. Wanneer u hier komt ondernemen krijgt u blijvend aandacht en ondersteuning van de gemeente. Ondernemers versterken elkaar.

Wilt u een onderneming starten of beëindigen of bent u als ondernemer in financiële problemen terecht gekomen? Onder bepaalde voorwaarden kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Meer informatie over bijstand voor ondernemers vindt u op de website van Coöperatie De Kleine Schans.

Ben je een horecaondernemer of wil je binnenkort een horecazaak starten? Koninklijk Horeca Nederland (KHN) biedt alle kennis en ervaring om jou te helpen bij een goede en gezonde onderneming.

Horecaondernemers in Woudenberg vinden bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de ideale partner voor het starten en/of uitbouwen van hun bedrijf.

Als (startende) horecaondernemer in Woudenberg is het cruciaal om de juiste ondersteuning te hebben. Bij KHN vind je een waardevolle bron van informatie en advies, dat specifiek is afgestemd op de lokale situatie en behoeften, om je bedrijf op te bouwen en te laten groeien. Of het nu gaat om het vinden van financiering, het opstellen van een businessplan of het optimaliseren van de bedrijfsvoering, KHN biedt de nodige ondersteuning en begeleiding om succesvol te zijn in de horecabranche.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van KHN: https://www.khn.nl/

Wordt lid van KHN en profiteer
Met een lidmaatschap bij KHN krijg je als ondernemer toegang tot een schat aan kennis, ondersteuning en netwerkmogelijkheden die essentieel zijn voor succes in de horecabranche. Juist nu, in een tijd waarin de actualiteit zich razendsnel ontwikkelt en de horecabranche vele uitdagingen kent, kun je als (startend) horecaondernemer advies en steun gebruiken.

Een vrijblijvende afspraak met de regiomanager van KHN?
Neem dan contact op met regiomanager Richard Dijkgat, via telefoonnummer 06-12326615 of e-mailadres r.dijkgat@khn.nl.

 

KleinLandaas en Parallelweg zijn de twee bedrijventerreinen in Woudenberg.

De Werkgeversdienstverlener van de gemeente denkt graag met u mee hoe u vacatures kunt vervullen. De Werkgeversdienstverlener ondersteunt bij het maken van een goede match tussen werkzoekende en u als werkgever. Hij adviseert u ook over eventuele aanvullende subsidies en regelingen bij indiensttreding van een kandidaat. Ten slotte is de Werkgeversdienstverlener verbonden aan het Werkgeversservicepunt Regio Amersfoort. Dat betekent een nog groter aanbod van kandidaten. Meer weten? Neem contact op met Werkgeversdienstverlener Sander van der Gulik via het telefoonnummer 06-24 36 83 44.

De groep Woudenberg Werkt Samen is voortgekomen uit de thema- en inspiratieavond ‘Wind mee voor Woudenberg – samen werken aan een sterk en gezond economisch klimaat’, georganiseerd door de gemeente in 2016.

Tijdens deze avond zijn wensen en ideeën opgehaald bij inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties, onderwijs en overheid. Eind 2016 is naar aanleiding van deze avond een uitvoeringsagenda duurzame economie Woudenberg 2030 opgesteld. Deze uitvoeringsagenda geeft alle betrokken partijen de gelegenheid om op innovatieve en dynamische wijze ideeën aan te dragen voor de uitdagingen waar Woudenberg voor staat.

De leden van Woudenberg Werkt Samen vertegenwoordigen alle betrokken O’s, namelijk Onderwijs, Ondernemers, (maatschappelijke) Organisaties en Overheid. Deze groep neemt een voortrekkersrol. Kennis en krachten worden gebundeld, gericht op een duurzamere economie in Woudenberg. Kerntaak is om bestaande initiatieven in Woudenberg groter, beter maar ook duurzamer te maken. En nieuwe initiatieven helpen te realiseren.

Heeft u een initiatief of idee, waarbij Woudenberg Werkt Samen u mogelijk kan helpen. Om het project of initiatief groter, beter en/of duurzamer te maken of van de grond te helpen, neem dan zeker contact op met mevrouw J. Aartssen viainfo@woudenberg.nl.

Het Werkcentrum regio Amersfoort is dé plek waar iedereen uit arbeidsmarktregio Amersfoort ondersteuning, advies en inspiratie kan krijgen over werk, scholing en loopbaan. Dat geldt ook voor werkgevers. Werkgevers kunnen in het Werkcentrum regio Amersfoort advies krijgen over ontwikkeltrajecten op de werkvloer en om- en bijscholing van (nieuw) personeel. 

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV, de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg en Uitvoeringsorganisatie BBS samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Doorstroompunt Jongeren regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum.

WerkgeversServicepunt regio Amersfoort
Ben je als werkgever op zoek naar nieuw personeel, dan helpt het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort je verder. Je krijgt een vast contactpersoon bij het WSP die je persoonlijk en kosteloos adviseert over de werving en selectie van personeel. Ook ondersteunt het WSP werkgevers bij inclusief ondernemen en de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast kun je terecht met vragen over personeel dat zich verder wil oriënteren op doorgroei binnen je bedrijf.

Leerwerkloket regio Amersfoort
Het Leerwerkloket regio Amersfoort ondersteunt werkgevers met kosteloos en onafhankelijk advies in scholing en ontwikkeling van personeel. Welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van jouw bedrijf en jouw medewerkers? Het Leerwerkloket kijkt met je mee. Ook voor personeel dat niet meer op de juiste plek zit en zich verder wil oriënteren op doorgroei binnen of buiten jouw bedrijf. Daarnaast helpt het Leerwerkloket met het opzetten van leerwerktrajecten op de werkvloer, met name voor zij-instromers en omscholers.

Evenementen
Het WSP en Leerwerkloket kunnen je direct in contact brengen met werkzoekenden. Dit kan 1-op-1 in kennismakingsgesprekken, maar ook tijdens een banenmarkt. In het werkcentrum worden regelmatig evenementen georganiseerd. Het gaat daarbij om banenmarkten met meerdere werkgevers of om kleine Meet & Greets waarbij één werkgever in gesprek gaat met werkzoekenden. Daarnaast zijn er inloopspreekuren en voorlichtingen. De accountmanagers van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort zijn een aantal momenten per week aanwezig in het werkcentrum tijdens de inloopspreekuren voor de branches Zorg, Techniek en Zakelijke Dienstverlening. Tijdens deze inloopspreekuren kun je zonder afspraak binnen lopen en in gesprek gaan met accountmanagers.

Contact
Wil je hulp bij de selectie van personeel, om- en bijscholing of vrijblijvend meer informatie? Handig is om direct een afspraak te maken met een accountmanager van het WSP of Leerwerkloket. Je kunt een afspraak maken via het contactformulier op contact Werkcentrum regio Amersfoort.

Het Werkcentrum regio Amersfoort is elke maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur te bezoeken zonder afspraak aan de Stadsring 75 in Amersfoort. Meer informatie is te vinden op de website.