OV Inloopspreekuur 55+

Ouderen met een krappe beurs
Bent u 66 plus, woont u alleen en is uw inkomen maximaal 22.200 euro per jaar, dan kunt u gebruik maken voor een jaar lang gratis reizen in de provincie Utrecht. Woont u samen en is uw beide inkomen minder dan 30.200 euro per jaar dan komt u ook in aanmerking en kunt u gratis reizen na 9 uur ’s ochtend en in het weekend de hele dag.

Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

Aanmelden via www.gratisreizenouderen.nl
Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Hier staat uitgelegd welke stappen u moet nemen om het abonnement aan te vragen. Heeft u hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomstenverklaring bij de Belastingdienst, dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0475 - 772 189.

Gratis OV-abonnement uit 2023
Had u in 2023 al een gratis OV-abonnement voor ouderen met een krappe beurs, dan kunt u begin 2024 een nieuw abonnement op uw persoonlijke OV-chipkaart laden. Hierover heeft u van de provincie een e-mail ontvangen.

Waar en wanneer reizen
Na het laden van het OV-abonnement, reist u tot en met 31 december 2024 gratis binnen de provincie Utrecht met buurtbus, flex-diensten, tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Reizen kan doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend de hele dag. Reizen met de trein en bij andere vervoerders is niet gratis. Ook buiten de provincie Utrecht betaalt u voor het OV. 

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag?
Maak dan kennis met de OV-ambassadeurs en bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur.

Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u terecht bij het inloopspreekuur in het Cultuurhuis. 
Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.  

Tijd:            14.00 tot 15.30 uur
Locatie:       Cultuurhuis Woudenberg, Dorpsstraat 40, Woudenberg


Telefonisch spreekuur  
Wie graag telefonisch antwoord wil, kan bellen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 033- 208 23 80

Maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur  
 

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen op weg helpen en staan u graag te woord. Kijk voor meer informatie op www.doemeemethetov.nl

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”
De gemeente Woudenberg vindt het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen.