Voorkom inbraak en autokraken

Een inbraak in uw huis of een autokraak doet iets met uw gevoel voor veiligheid.  U kunt zelf een aantal dingen doen om dit te voorkomen. Op deze pagina informeren wij u hierover.

U kunt verschillende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. Goed hang- en sluitwerk en het sluiten van deuren en ramen is bijvoorbeeld belangrijk. Op de website van de politie vindt u allerlei tips om inbraken te voorkomen.

Niet is zo vervelend dan wanneer uw auto wordt gesloten of opengebroken. Wat kunt u doen om dit te voorkomen en wat moet u doen als het toch gebeurt? Op de website van de politie vindt  u hier alle informatie over.

Ziet u een verdachte situatie, waarbij de politie snel nodig is om de daders op heterdaad te betrappen? Bel dan altijd 112.

Heeft uw melding geen spoed? Bel dan de politie via nummer 0900 8844. U kunt uw melding ook anoniem doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000.

Soms kunt u ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet voorkomen dat er bij u wordt ingebroken. Daarom is het handig om uw waardevolle spullen te registreren. Daarmee vergroot u de kans dat u uw spullen terugkrijgt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de politie.

Is er bij u ingebroken, doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan via www.politie.nl/aangifte of via het telefoonnummer 0900 8844. Meld de diefstal ook bij uw verzekeraar.