Afvalstoffenheffingen

  • Alle huishoudens in Woudenberg betalen afvalstoffenheffing.
  • Naast de afvalstoffenheffing betaalt u per keer dat u uw restafvalcontainer aan de weg zet of restafvalzakken in de ondergrondse container doet.
  • U heeft zelf invloed op de hoogte van uw afvalstoffenheffing. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder u betaalt
  • Voor het aanbieden van de minicontainers voor papier, PMD (verpakkingen van plastic, metaal (blik) en drankenkartons), en GFT-afval  betaalt u niet extra.
  • De afvalstoffenheffing staat vermeld op de gecombineerde belastingaanslag.

Als u de belastingaanslag van de gemeente niet kunt betalen, krijgt u mogelijk kwijtschelding. U kunt kwijtschelding aanvragen via belastingbalie.veenendaal.nlof door een formulier aan te vragen door te bellen naar 0800-0230081. 

Heeft u medisch afval? Dan kunt u vrijstelling aanvragen voor een deel van de afvalstoffenheffing. U betaalt dan alleen de afvalstoffenheffing en de eerste zeven ledigingen van uw restafvalcontainer of de eerste 28 ledigingen via een ondergrondse container. De ledigingen daarna hoeft u niet te betalen. U kunt hier het formulier (pdf, 161 KB) (pdf, 99 KB)downloaden om de vrijstelling voor medisch afval aan te vragen. 

Met ingang van 1 januari 2021 is de belastingheffing voor de gemeente Woudenberg uitbesteed aan gemeente Veenendaal. Een ingevuld formulier kunt u sturen naar:

Gemeente Veenendaal
t.a.v de heffingsambtenaar
Postbus 1100
3900BC te Veenendaal.

Contact met de gemeente

Mogelijk kunt u uw afval nog beter scheiden en daarmee de kosten van uw afvalstoffenheffing verlagen. Om u hiermee op weg te helpen, bieden wij u een gesprek aan met een afvalcoach bij u thuis. Samen met de afvalcoach bespreekt u hoe u uw afval zo goed mogelijk kunt scheiden en hoe u de kosten van de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk kunt houden. Wilt u gebruik maken van het aanbod van een afvalcoach? Neem dan contact met ons op via telefoonnumer 14033.

Contact met de gemeente

Bent u het niet eens met de aanslag afvalstoffenheffing? U kunt tot zes weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar maken via belastingbalie.veenendaal.nl.