Drank- en horecavergunning

  • Wilt u als ondernemer alcohol verkopen? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Dit geldt voor bedrijven zoals, restaurants, slijterijen of sportkantines.
  • Een drank- en horecavergunning is persoons- en adresgebonden.
  • U ontvangt binnen 8 weken een brief waarin staat of de vergunning is verleend.
  • Neem voor het aanvragen van een Drank- en horecavergunning contact op met loket Leefomgeving via het telefoonnummer 14033 of maak een afspraak.

Veranderen er zaken in uw bedrijf, vereniging of stichting, meldt dit dan bij loket Leefomgeving via het telefonnummer 14033. Bij wijzigingen, zoals bouwtechnische aanpassingen aan het pand, verandering van rechtsvorm of verandering van activiteiten, moet de vergunning aangepast worden. U kunt hiervoor het beste een afspraak maken bij loket Leefomgeving.

Voor een vergunning brengt de gemeente kosten in rekening. Die kosten heten leges. Een Drank- en horecavergunning kost 331,20.

Wilt u buitenshuis zwak alcoholische drank verstrekken tegen betaling? Dan heeft u een tijdelijke ontheffing van de drank- en horecawet nodig. Met deze ontheffing mag u, bijvoorbeeld tijdens een evenement, zwak alcoholische drank schenken op de openbare weg. Sterke drank schenken mag niet.

Download ontheffing Drank-en horecawet (pdf, 70 KB)