WAUW!denberg

Elk jaar wordt rond oktober een week lang WAUW!denberg georganiseerd. Tijdens deze week krijgen inwoners van Woudenberg de kans om meer te leren over allerlei onderwerpen rondom duurzaamheid. Wanneer het programma van de volgende editie bekend is, informeren wij u op deze pagina hierover.

WAUW!denberg komt tot stand in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg, Gemeente Woudenberg, Stichting Duurzaam Woudenberg, Bibliotheek Eemland, ZonopWoudenberg, de Rabobank en het Huiskamercafé.

WAUW!denberg 2023

Elk jaar wordt rond oktober een week lang WAUW!denberg georganiseerd. Tijdens deze week krijgen inwoners van Woudenberg de kans om meer te leren over allerlei onderwerpen rondom duurzaamheid. Het thema vanWAUW!denberg 2023 is: Circulariteit, het nieuwe normaal!?

Dit jaar een week vol activiteiten voor jong en oud van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 oktober. Zo is er op dinsdag 10 oktober een inspirerende avond in het Cultuurhuis. Laat je inspireren hoe je zowel thuis als in je bedrijf kunt hergebruiken en zo duurzamer in het leven staat. De sprekers komen binnenkort in de lokale kranten en op social media aan het woord.

Gera van den Berg, landelijk bekend en te volgen op Instagram (@heerlijkminimaliseren), gaat met je op zoek naar wat je thuis kunt doen om circulair te leven. Met uitdagende vragen en stellingen krijgt ze iedereen aan het denken.

Lokale ondernemers Erik van Donselaar (Donselaar Tenten) en Laurens Kok (Kok Houtagenturen)  vertellen hoe zij circulariteit met én in hun bedrijf naar een hoger plan tillen. Namens afvalbedrijf ROVA vertelt Corina Hendriks hoe een goede scheiding van je afval een groot verschil maakt.

Schoolkinderen gaan op pad om zwerfafval te prikken in de straten van Woudenberg. De gemeente voorziet hen van materialen zoals veiligheidshesjes, prikstokken en vuilniszakken. Wie vindt het meest bijzondere stuk afval?

Ook kun je zelf aan de slag bij de workshoplunch op woensdag 11 oktober. Eerst genieten van een duurzame lunch en daarna verder met het maken van verrassend eenvoudige recycleproducten.

Een oproep aan de kinderen van Woudenberg (6+): neem je ouders of opa en oma mee naar de filmavond op vrijdag 13 oktober. Wij zorgen voor de gave en goedbezochte film `Onder het maaiveld junior` over het leven onder de grond, iets lekkers en genoeg te drinken. Ook is er een quiz waarbij je een leuk prijsje kunt winnen! Alle kinderen krijgen een klein cadeautje mee naar huis (op=op).

PROGRAMMA 2023

Di 10 oktober: WAUW!denberg: Circulariteit, het nieuwe normaal?!

Ga in gesprek met lokale ondernemers en plaatsgenoten over circulariteit en duurzaamheid. Ondernemers vertellen wat zij doen om hun voetstap kleiner te maken en ontvang inspirerende tips hoe je dat bij jou thuis kunt doen. Actuele afwisselende avond. Tijd: 19.30 uur. Gratis.

Dinsdag 10 oktober

Locatie: cultuurhuis Woudenberg

Programma:
19.30 opening
19.40 presentatie Corina Hendriks (ROVA): afval = grondstoffen
19.55 presentatie Erik van Donselaar (Donselaar Tenten): circulair ondernemen in de tentenbranche
20.10 presentatie Laurens Kok (Kok Houtagenturen): hergebruik materialen in de bouwsector
20.30-20.45 pauze
20.45-21.30 Gera van den Berg (Heerlijk minimaliseren) – Consuminderen volgens de R-ladder

Afsluiting en napraten met drankje. Entree en consumpties gratis.

Lunchworkshop recycleproducten maken
Samen handige simpele recycleproducten maken in combinatie met een lekkere lunch. Voor volwassenen en kinderen. Tijd: 12.30 uur lunch, 13.30 uur workshop. Deelname € 10,00. Vooraf aanmelden via info@cultuurhuiswoudenberg.nl.

Avond voor kinderen met hun (groot)ouders

19.00 uur Quiz ‘Hoe circulair ben jij?’

De energiecoaches van Energie in Woudenberg nemen je mee in de wereld van circulariteit door middel van een leuke quiz. 

19.30 uur Film: Onder het maaiveld - Junior 
In de film maak je een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt. Kinderen en volwassenen ontdekken dat het bodemleven een ontzettend belangrijke rol speelt in alles wat groeit en bloeit op onze aarde.    

Wil je zeker zijn van een plek bij de activiteiten? Reserveer je plaats via E: info@cultuurhuiswoudenberg.nl.

WAUW!denberg komt tot stand in goede samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg, Gemeente Woudenberg, Stichting Duurzaam Woudenberg, Energie in Woudenberg, het Huiskamercafé, de Rabobank en anderen.