Acties en Initiatieven

Samen met inwoners, bedrijven en organisaties zetten we ons in voor een zo goed mogelijk leefklimaat. Op deze pagina vindt u informatie over onze initiatieven en acties.

Gratis Energiescan

De energiecoaches van Energie in Woudenberg bezoeken u thuis en controleren uw woning. Op basis van hun bevindingen stellen zij een adviesrapport voor u op. Dit advies is gratis en onafhankelijk.

Maak een afspraak door het formulier in te vullen op https://energie-in-woudenberg.nl/plan-een-scan/
U kunt ook telefonisch een afspraak maken door te bellen naar ons Energieloket: 033 204 30 25.

Gratis Energiescan

WAUW!denberg

Elk jaar wordt rond oktober een week lang WAUW!denberg georganiseerd. Tijdens deze week krijgen inwoners van Woudenberg de kans om meer te leren over allerlei onderwerpen rondom duurzaamheid. Wanneer het programma van de volgende editie bekend is, informeren wij u op deze pagina hierover.

WAUW!denberg komt tot stand in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg, Gemeente Woudenberg, Stichting Duurzaam Woudenberg, Bibliotheek Eemland, ZonopWoudenberg, de Rabobank en het Huiskamercafé.

WAUW!denberg

Wasbare Zwemluiers

De 'Lekker Broekie' campagne van Afval van Utrecht promoot wasbare luiers als duurzaam alternatief voor wegwerpluiers.

Bij de geboorteaangifte van uw kindje ontvangt u een gratis wasbare zwemluier. Heeft u digitaal aangifte gedaan? Dan ontvangt u een voucher voor inwisseling bij het gemeentehuis.

Waarom een wasbare zwemluier? Niet alleen vermindert u zo afval door hergebruik, maar ze zijn ook vriendelijk voor de gevoelige babyhuid én voor je portemonnee. Gemakkelijk te gebruiken, met levendige prints en zachte stoffen. Goed voor u, uw kindje, en de planeet!

Wasbare zwemluiers

Energiecafé

De Woudenbergse energiecoaches organiseren regelmatig een Energiecafé. Daar informeren sprekers u over actuele onderwerpen op het gebied van energiebesparing. Denk aan onderwerpen zoals isoleren, warmtepompen, en energie opwekken.

Op de website van Energie in Woudenberg vindt u de planning voor de aankomende energiecafés: https://energie-in-woudenberg.nl/activiteiten/.

Energiecafé

Repaircafé

Bij het Repaircafé Woudenberg staan deskundige vrijwilligers klaar om uw spullen te repareren en zo kosten te besparen en afval te verminderen.

Elke derde vrijdag van de maand kunt u het Repairecafé vinden in het Cultuurhuis aan Dorpsstraat 40 in Woudenberg, tussen 14.00 en 16.00 uur. De vrijwilligers repareren kleine houten voorwerpen, meubels, kleding, speelgoed en apparaten zoals cd-spelers en broodroosters.

Repaircafé

Stichting Duurzaam Woudenberg

Stichting Duurzaam Woudenberg is een lokale organisatie die zich sinds 2012 om de inwoners van Woudenberg bewust te maken op het gebied van duurzaamheid. De stichting organiseert allerlei zaken rondom duurzaamheid. Op hun website leest u wat de stichting doet, wat u kunt doen, en wat er lokaal en regionaal georganiseerd wordt op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam Woudenberg

Energiecoöperatie ZonOpWoudenberg

ZonopWoudenberg is een samenwerkingsverband dat nauw met de Stichting Duurzaam Woudenberg samenwerkt. Hun doel is om duurzame energie voor iedereen in Woudenberg bereikbaar en betaalbaar te maken, met een ambitie om meer dan 50% lokaal eigendom te realiseren.

Ze werken aan grotere projecten zoals zonneparken en windmolens, waarbij draagvlak en voordelige stroom voor lokale bewoners en bedrijven centraal staan. Het is een vrijwilligersinitiatief zonder commerciële belangen.

ZonOpWoudenberg

Energie in Woudenberg

Energie in Woudenberg, Duurzaam Woudenberg, de gemeente Woudenberg en bedrijven uit Woudenberg werken samen om u te helpen uw woning te verduurzamen. Met de campagne ‘Energie in Woudenberg’ willen we ervoor zorgen dat het voor u gemakkelijk wordt om energie te besparen.

Energie in Woudenberg