Iets plaatsen op de openbare weg

  • Wilt u bouwmaterialen (bijvoorbeeld stenen, hoogwerker, toiletunit, container, kraan of steiger) op de openbare weg of in de berm plaatsen? U moet het in ieder geval melden bij loket Leefomgeving. De melding kunt u mailen naar loketleefomgeving@woudenberg.nl.
  • Voor het plaatsen van bouwmateriaal en bouwmaterieel gelden nadere regels. (pdf, 49 KB)
  • Plaatst u het materiaal/materieel langer dan 14 dagen op de openbare weg, dan heeft een vergunning nodig. Voor het aanvragen van een vergunning kunt u een email sturen naar loket Leefomgeving loketleefomgeving@woudenberg.nl.
  • Let erop dat u de spullen niet in de bloemperken plaatst.

Wilt u bij uw horeca- of winkelbedrijf een terras exploiteren? Als u voldoet aan de regels (pdf, 312 KB)hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wanneer u daar niet aan voldoet, zult u het terras moeten verwijderen of aanpassen, zodat u wel voldoet.

Wilt u een rek, een kippengrill of een reclamebord bij uw winkel plaatsen?  Dan moet u voldoen aan de nadere regels (pdf, 312 KB)voor het plaatsen van uitstallingen  in de openbare ruimte.

Wilt u een plantenbak of een gevelbank plaatsen in de openbare ruimte? Dan moet u voldoen aan de nadere regels (pdf, 312 KB) voor het plaatsen van plantenbakken en gevelbanken. 

Wilt u een tekstkar plaatsen in de openbare ruimte? Dan moet u minimaal vier weken voor het plaatsen ervan een melding doen bij loket Leefomgeving. Dit kan door een email te sturen naar loket Leefomgeving loketleefomgeving@woudenberg.nl. Voor het plaatsen van een tekstkar geldennadere regels (pdf, 312 KB).