Verkeerd gestalde fietsen

De gemeente haalt regelmatig fietsen weg die verkeerd gestald staan. Dit gebeurt binnen de bebouwde kom.Weggehaalde fietsen worden neergezet bij de gemeentewerf.

Neem contact op met de gemeente Woudenberg via 14033  om na te vragen of de gemeente uw fiets heeft verwijderd. Is dat niet het geval, dan is deze mogelijk gestolen. Doe in dat geval aangifte via www.politie.nl/aangifte.

Voorkom dat uw fiets wordt weggehaald:

  • Zet uw fiets altijd in het fietsenrek of in het fietsvak en niet ernaast.
  • Plaatst u uw fiets in een fietsenrek? Maak uw fiets dan vast aan het rek, zodat niemand uw fiets eruit kan halen.
  • Laat uw fiets niet langer dan 28 dagen ongebruikt in het rek staan.

Tegen betaling van € 50,- kunt u uw fiets ophalen bij de gemeentewerf Woudenberg. Maak hiervoor een afspraak met de buitengewoon opsporingsambtenaar  van de gemeente Woudenberg via telefoonnummer 14033. Vergeet niet de sleutel van uw fiets mee te nemen en een legitimatiebewijs. Fietsen blijven maximaal dertien weken staan bij de gemeentewerf.

De gemeente mag geen gevonden fietsen verwijderen als ze niet verkeerd gestald staan, omdat vaak niet duidelijk is waarom een fiets onbeheerd is achtergebleven. 
Fietswrakken mogen wij wel verwijderen. Een fiets is alleen een wrak wanneer er minimaal drie essentiële onderdelen missen. Bijvoorbeeld het zadel, stuur of de trappers.
Een fietswrak wordt na 48 uur verwijderd uit de openbare ruimte. Ziet u ergens een fietswrak staan? Dan kunt u dit melden bij de gemeente.